OSTEN
Gården Londons ostar serveras på restauranger och säljs i butiker i närområdet och på lokala marknader.
Här hittar du våra ostar:
ICA Kvantum, Kronoparken, Umeå
ICA Maxi, Strömpilen, Umeå
Familjen Hansen Charkuteri, Sagagallerian Umeå
Coop Konsum i Vännäs
Leva Gårdsbutik, Spöland, Vännäs
Åbrånets Limousin, Hörnsjö, Nordmaling
Forslundagymnasiets Gårdsbutik, Umeå
Jordkällarn, Tväråbäck, Vännäs
Nannas Kök och Bar, Hemavan
Restaurang Gotthards Krog, Stora Hotellet, Umeå
Restaurang Rex, Rådhuset, Umeå
Restaurang Älvtået, Umeå
P5, konferenscenter Väven, Umeå
Marknader:
Vännäsdagarna, Bondens Egen Marknad i Umeå, Skördemarknad i Vännäsby, Mat o Hantverksmässa i Vännäsby, höstmarknad och julmarknad på Gammlia, julmarknad i Olofsfors, julmarknad på Forslunda mfl
Våra ostar ystas av egen utvald, opastöriserad komjölk och lagras naturligt i den egna jordkällaren.
Jordkällarens fuktiga miljö ger ostarna en fin mognad och blomstrande yta.
Ostarna är småskaligt och hantverksmässigt tillverkade. Smak och utseende varierar beroende på hur årstiden påverkat djurens mat, miljön för ystning och lagring mm.
Londons Vilda – pressad ost, lagrad i jordkällaren ca 1 år. Jordkällarens eget vildmögel utvecklar osten naturligt och ger den smak utifrån och in.
Londons Vilda Vita – pressad ost med tillsatt vitmögel. Det vita ytmöglet utvecklas inom några dagar efter ystning och efter en lagringstid på ca 6 månader eller längre, har jordkällarens eget vildmögel utvecklat osten ytterligare.
Londons Dessert – mjuk vitmögelost. Osten lagras skyddad, fri från vildmögel i jordkällaren. En liten ost som säljs efter en lagringstid på 1-2 månader.
Londons Smulost – opressad ost med franska örtkryddor och svensk rapsolja. God att ha i sallad, på smörgåsen, som tillbehör till grillat, på pastan mm. Londons Smulost säljs i burkar om 200 g och kan även beställas i större mängd.
Londons Gnek-Ost – ost av Halloumi-typ. God att steka och grilla eller att ha i kaffet som ”kaffe-ost”. Säljs vakuumförpackade i bitar om ca 250 g/styck.
Londons Lactique – bredbar, syrad ost i svensk rapsolja och olika kryddblandningar. Osten säljs i burkar om 175 g/st.
NÖTKÖTTET
Djuren är födda och uppvuxna på gården.
De utfodras till största delen med egenproducerat ensilage.
Vasslen från gårdens ostproduktion ges till ungdjuren. Den har en positiv inverkan på köttets marmorering.
Inför slakt transporteras djuren ca 3 mil till det lokala slakteriet Strömdahla, specialiserad på premiumslakt. På Strömdahla utförs både slakt och styckning.
Köttlådorna till försäljning väger vardera ca 25-40 kg och innehåller de flesta styckningsdetaljerna.
Pris per kg kött varierar mellan 120-150 kr beroende på djurets ålder och säsong.
Vid beställning av fyra köttlådor, lämnas rabatt.
Köttlådorna levereras enligt överenskommelse.
Hör av dig via telefon eller mail, så berättar vi mer om nästa leveranstillfälle!
HAMBURGARNA
En del av vårt nötkött skickar vi vidare till Familjen Hansen Charkuteri i Stöcksjö utanför Umeå, som arbetar småskaligt och hantverksmässigt med lokala charkprodukter. De vidareförädlar nötköttet till hamburgare av högsta kvalité, 98% kötthalt utan andra tillsatser än salt och peppar.
Hamburgarna säljs styckefrysta i förpackningar om 4 x 150 gram på marknad, i samband med köttleverans eller enligt annan överenskommelse.